Ajankohtaista

Vahti ja vauhti vaihtuu LIMOWA:ssa

vahdinvaihto limowassa600 x450

LIMOWA:n uusi toiminnanjohtaja Jukka Viinikainen (kuvassa oik.) lupaa ensi vuoteen lisää vauhtia: ”Nyt painetaan kaasua kaikilla osa-alueilla: kehittämishankkeissa, kansainvälisessä yhteistyössä ja nostetaan suomalaista logistiikkaosaamista maailman huipulle”.

Ensi vuonna 10-vuotta täyttävä LIMOWA on ollut kuluneen vuoden käymistilassa. Ensimmäiset kymmenen vuotta LIMOWA:a ansiokkaasti luotsannut Jorma Härkönen (kuvassa vas.) – 2017 vuoden logistikko – siirtyi kesän jälkeen sairaseläkkeelle ja uutta johtajaa haettiin alkusyksystä. Marraskuussa LIMOWA:n toiminnanjohtajaksi valittiin Jukka Viinikainen. Tuoreelle toiminnanjohtajalle LIMOWA on tuttu, sillä Viinikainen on ollut LIMOWA:n hallituksen jäsenenä yhdistyksen perustamisvuodesta lähtien.

Vahdinvaihto on LJMOWA:ssa onnistunut erinomaisesti, sillä Jorma Härkönen on ollut ensimmäisen kuukauden tiiviisti Viinikaisen tukena. Miehet toteavat yhteistuumin, että LIMOWA:n fokus säilyy logistiikkakeskuksissa, mutta samalla toimintaan on otettava uutta suuntaa. - Olen äärimmäisen tyytyväinen, että nimenomaan Jukka jatkaa LIMOWA:n viestinviejänä. Hänen myötään LIMOWA:an saadaan sellaista asiantuntemusta, jota ei meillä aiemmin ollut. Lisäksi Jukka on päässyt nopeasti mukaan käytännön työhön, Jorma Härkönen toteaa.

Tavoitteet kirkkaammiksi

Ensi töikseen Viinikainen pyrkii kuvaamaan olemassa olon merkityksen aiempaa kirkkaammaksi.
- LIMOWA on aiempina vuosina vakiinnuttanut asemansa kansallisena toimijana ja ajanut hyvin logistiikkakeskuksiin kytköksissä olevien jäsenyritystensä etua. Nyt on kuitenkin aika painaa kaasua kaikilla osa-alueilla: kehittämishankkeissa, kansanvälisessä yhteistyössä sekä logistiikkaosaamisen suhteen. Suomalainen logistiikkaosaaminen pitäisi jälleen nostaa maailman kärkeen, Viinikainen linjaa.

Yritysten digitalisaatioon tukea kehittämishankkeesta

Logistiikkakeskusten kehittämishankkeissa LIMOWA on siis jatkossakin mukana ja yritysten on LIMOWA:n kautta mahdollisuus olla mukana omaa toimintaa tukevissa hankeaihioissa. Käynnissä oleva TUDI-hanke tukee erityisesti yritysten digitalisaatiota.
- Maailma on ollut jo aika pitkään digitalisaatiomurroksessa. Kaikki puhuvat siitä, mutta asiat etenevät käytännössä hitaasti. Mitkä digitalisoinnin mahdollisuudet oikeasti ovat? Teollisuuden digitaalinen uudistuminen -hankkeessa (TUDI) luodaan digitalisaatioon yhteinen käsitteistö ja tavoitetila sekä etsitään yrityksille uusia ratkaisuja ”out the box” -tyylillä, ei vain benchmarkata vanhoja juttuja, Viinikainen selvittää.

”Logistiikkaosaaminen nostettava maailman huipulle”

LIMOWA on verkottunut aktiivisesti Euroopassa ja merkittävintä yhteistyö on tällä hetkellä Alliance for Logistics Innovation through Collaboration in Europe (ALICE) -yhteisön kanssa.
- LIMOWAn jatkaa yhteistyötä ALICE:n kanssa ja pyrimme ohjaamaan sisältöjä entistä enemmän sisälogistiikkaan liittyviin aiheisiin.

Viinikainen haluaa LIMOWA:n avulla tukea suomalaisyrityksiä viemään osaamista maailmalle. 
- Nyt meillä on kaikilla kädet täynnä töitä, jotta saamme nostettua suomalaisen logistiikkaosaamisen sinne, minne se kuuluu – eli maailman huipulle, toteaa Viinikainen.

Lisätietoja: Toiminnanjohtaja Jukka Viinikainen, 040 045 2447, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., www.limowa.fi


uutisia jäseniltä