Ajankohtaista

Muistokirjoitus: Jorma Härkönen 1956-2018

jorma harkonen

Johtaja Jorma Härkönen kuoli 22. tammikuuta 2018 kotonaan Hyvinkäällä vaikean sairauden uuvuttamana. Hän oli 61-vuotias, syntynyt Valkeakoskella 8.8.1956.

Härkönen oli Valkeakosken Roukon yhteiskoulun ja Helsingin kauppakorkeakoulun kasvatti, ja työskenteli pitkään johtotehtävissä Tervakoski Oy:llä ja Finnlines Oyj:llä. Viimeiset yli kymmenen vuotta Härkönen luotsasi Teknologiakeskus TechVilla Oy:n hallinnoimaa LIMOWA Logistiikkakeskusklusteria.

Härkösellä oli valtava kokemus ja osaaminen kansainvälisestä logistiikasta ja suomalaisen vientiteollisuuden toiminnasta. Vuonna 2008 perustettu LIMOWA löysikin Härkösen käsissä toimintamallin, jota muut logistiikka-alalla eivät ole Suomessa käyttäneet. Kymmenessä vuodessa LIMOWA lunasti toiminnallaan kansallisen mandaatin logistiikkakeskusten toimijoiden ja toimintojen yhdistäjänä sekä puolestapuhujana.

Työstään aktiivisena logistiikan kehittäjänä Härkönen ehti saada tunnustuksia viime vuonna, kun Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry. valitsi hänet Vuoden Logistikoksi 2017, ja LIMOWA ry. nimitti hänet yhdistyksen kunniatoiminnanjohtajaksi.

Härkönen halusi LIMOWA:n myötä avata Suomessa uudenlaista ajattelutapaa, ja kaipasi alalle lisää avointa keskustelua. Hän nosti aktiivisesti esille, miten Suomessa nykyiset laajalle hajautuneet logistiikka-alueet voisivat tehostaa toimintaansa yhteistyön avulla. Lisäksi Härkönen viestitti logistiikkasektorin näkökulmaa julkiselle taholle, muun muassa kuntien ja maakuntien kaavoitukseen. Suomen kansainvälistä logistista kilpailukykyä Härkönen oli kehittämässä Keskuskauppakamarin liikennevaliokunnassa sekä useissa eurooppalaisissa yhteenliittymissä, kuten Euroopan logistiikka-innovaatioiden allianssissa (ALICE).

Härkönen matkusti mielellään sekä työtehtävissä että vapaa-ajallaan ja tutustui matkoilla innokkaasti erilaisiin kulttuureihin. Mittavan työuransa sekä uteliaan ja ennakkoluulottoman luonteensa vuoksi Härkönen omasi valtavan määrän tietoa ja ymmärrystä, olipa kysymys liiketoiminnasta, politiikasta, kulttuurista tai urheilusta. Tietotaidot tekivät Härkösestä vertaansa vailla olevan seuramiehen ja mielenkiintoisen keskustelukumppanin.

Vapaa-ajallaan Härkönen nautti luonnosta, kirjallisuudesta ja urheilusta. Suosikkijoukkueistaan Borussia Dortmundista ja Hyvinkään Tahkosta riitti aina aikaa jutella. Kesäisin Härkönen viihtyi pesäpallo-otteluissa Hyvinkään Pihkalassa sekä itse mailan varressa Hyvinkään golf-kentällä.

Härkönen oli luonteeltaan huolehtiva, ja hänellä oli hämmästyttävä kyky tehdä muiden olo seurassaan helpoksi. Itseään Härkönen ei koskaan ottanut liian vakavasti, vaan päinvastoin viljeli mielellään huumoria, jonka kohteena hän itse oli. Sairastuttuaan Härkönen totesi, että sairaanakin voi elää onnellista elämää ja näytti omalla esimerkillään, miten se tehdään. Positiivisuus, nauru ja huumori olivat parhaat lääkkeet myös vastoinkäymisiin.

LIMOWA-yhteisö kaipaa Härkösen laajaa kokemusta ja osaamista, mutta sitäkin enemmän hyvää ystävää, kollegaa ja huumoria. Muistamme lämmöllä, miten kajahti Naiseni kanssa eduskuntatalon puistossa -laulu M.A Nummista taitavasti imitoiden.


uutisia jäseniltä