Päättyneet hankkeet

EsLogC

EsLogC-hankkeessa kehitettiin logistiikkakeskusten toimintaa ja tuotettiin uutta tietoa logistiikkakeskuksista. ESLogC:ssä toteutettiin 20 erillistä kehittämisprojektia, joista hyötyvät erityisesti logistiikkakeskuksia kehittävät, suunnittelevat tai toteuttavat yritykset, joista osa oli aktiivisesti mukana eri osaprojekteissamme.

Yritykset ovat olleet toteuttamassa ja ohjaamassa projektien sisältöjä, millä on varmistettu, että kaikki projektit kytkeytyvät käytännön toimintaan. Hanke päättyi syyskuussa 2012.

Lisätietoja EsLogC-hankkeesta

Hankkeen keskeiset tutkimus- ja kehittämistoimenpiteet on koottu ja tiivistetty myös logistiikkakeskuksen kehittäjän käsikirjaan, joka on saatavilla sekä painettuna että sähköisenä.

Ladattava teos: Logistiikkakeskuksen kehittäjän käsikirja 2012

Reslog2

Yhteistyömallit logistiikka-alueilla 2013-2014

Reslog-hankkeessa tiivistettiin yhteistyötä logistiikka-alueella olevien toimijoiden kesken. Yhteistyömalleina olivat esimerkiksi yhteishankinnat tai resurssien jakaminen (tilapörssi, henkilöstöpooli, jätteet raaka-aineiksi jne.).

Yritykset ovat erittäin kiinnostuneita tekemään yhteistyötä muiden samalla yritysalueella toimivien organisaatioiden kanssa. Yritykset näkevät runsaasti yhteistyömahdollisuuksia ja synergiapotentiaalia esimerkiksi:

- pienkuljetus- ja pikakuriiripalveluiden koordinoinnissa,
- henkilöstö- ja kalustopoolien muodostamisessa,
- alueturvallisuuden ja
- yhteishankintojen toteuttamisessa sekä
- tiedottamisessa, markkinoinnissa ja vaikuttamisessa.

Synergiaetuja nähdään aika yleisesti, mutta niiden realisoiminen vaatii selkeät toimintamallit. Hyvinkään Sahanmäen yritykset ovatkin käynnistäneet keskinäisen yhteistyön perustamalla yritysalueelle kehittämisyhdistyksen. Yhdistys voi toimia mm. yhteishankintojen kilpailuttajana tai yhteisen viestin välittäjänä silloin, kuin alueen yritykset haluavat vaikuttaa yhdessä. Hyvinkään Sahanmäessä suuri joukko yrityksiä on tarttunut tähän mahdollisuuteen ja ovat käynnistäneet useita toimenpiteitä yhdessä edistääkseen omia intressejään. Nyt kerätty  tieto ja toimintamallit ovat sovellettavissa myös muiden vastaavien yritys- ja logistiikka-alueiden kehittämiseen.

Yhteistyön toteuttaminen logistiikka-alueilla (ResLog2) toteutettiin 1.1. – 31.8.2015 Teknologiakeskus TechVillan ja Laurea-ammattikorkeakoulun yhteistyönä. Hankkeen budjetti oli 50.000 euroa ja sen päärahoittajana toimi Euroopan sosiaalirahasto (ESR).

Lisätietoja: Heikki Lahtinen, projektipäällikkö, 050-3424056 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


uutisia jäseniltä