LIMOWA ry osallistui muutaman jäsenorganisaationsa kanssa tutustumismatkalle ja yhdistettyjen kuljetusten seminaariin Ruotsissa lokakuun alussa. Tämä antoi hyvän mahdollisuuden tarkastella yritysalueiden kehitystä laajemmin Tukholmasta Örebroon ulottuvalla vyöhykkeellä. Logistiikkarakentamisen nopeus on vaikuttavaa, mutta niin on myös yhdistettyjen kuljetusten terminaalien tarjonta ja niiden keskinäinen erilaisuuskin. Kaikki Ruotsin terminaalit eivät ole erityisen isoja tai hienoja, mutta yhdessä ne muodostavat toimivan verkoston.

Yhdessä Xamkin Tiina Poikolaisen kanssa kokosimme matkan sisällöistä artikkelin, joka on julkaistu myös heidän READ -sarjassaan: Havaintoja Ruotsin yhdistettyjen kuljetusten järjestelmän kehityksestä | READ Xamk

Eri kuljetusmuodoilla on omat kiistattomat etunsa, ja LIMOWA on mielellään mukana siinä keskustelussa ja niiden toimenpiteiden valmistelussa, jolla voidaan edistää näiden hyvien puolien yhdistämistä toisiinsa myös suomalaisessa kuljetusjärjestelmässä. Tämä tarkoittaa sekä terminaaliverkoston ja niitä ympäröivien logistiikka-alueiden tasapainoista kehittämistä, mutta myös markkinaehtoisia palveluita niiden välillä.

Lisätietoja:

Heikki Lahtinen
heikki.lahtinen@limowa.fi
+358-50-3424056

Pin It on Pinterest