LIMOWA:n logistiikkakeskus-työryhmä seuraa logistiikkakeskuksiin ja -alueisiin, varastointiin ja jakeluun liittyviä ajankohtaisia teemoja ja jakaa tietoa uusista kehityssuunnista. Tarkoitus on verkostoitua ja herättää keskustelua eri tahojen välillä.

– Jaamme sisältöjä LIMOWA:n jäsenille seminaarien sekä jäsentilaisuuksien yhteydessä, ja nostamme verkkosivuilla esiin mielenkiintoisia puheenvuoroja, esityksiä ja blogeja aiheesta, toteaa LIMOWA:n logistiikkakeskus-työryhmän vetäjä, Markku Mikala Logicorista.

Uudet tekniikat ja älyratkaisut yleistyvät nopeasti logistiikkakeskuksissa. Kiinnostava kysymys on esimerkiksi se, miten niihin liittyvien investointien kustannusajako sovitaan ja hyödyt jaetaan logistiikkakiinteistöjen omistajien ja niiden käyttäjien kesken.

– Työryhmä pyrkii keräämään lisätietoa aiheesta ja listaamaan niin sanottuja Best Practises -tapauksia siitä, miten uutta teknologiaa on otettu käyttöön onnistuneesti ja hyödynnetty eri osapuolien näkökulmasta, Mikala jatkaa.

Myös varastoliiketoiminnan ulkoistus on yleistynyt viime vuosina, ja sitä kautta yritykset pyrkivät tehostamaan omaa ydinliiketoimintaansa.

Logistiikkakeskus-työryhmän laaja osaaminen hyötykäyttöön

Mikala on tyytyväinen työryhmän kokoonpanoon: mukaan on saatu vankkaa osaamista koko logistiikkasektorilta.

– Toiminnastamme on hyötyä kaikille logistiikan parissa työskenteleville. Työryhmän kautta jaamme osaamistamme ja tuemme LIMOWA:n tavoitetta edistää suomalaisen logistiikan osaamista ja kilpailukykyä, Mikala painottaa.

Työryhmä nostaa esille teemoja, joiden uskoo kiinnostavan LIMOWA:n jäsenistöä.

– Toimintaamme ovat tervetulleita kaikki aihepiiristä kiinnostuneet, ja osallistua voi lyhemmäksikin ajanjaksoksi. Meille saa myös lähettää terveisiä, kysymyksiä ja ehdotuksia kiinnostavista ajankohtaisista aiheista.

LIMOWA:n logistiikkakeskus-työryhmän painopistealueet:

  • Seurata ja nostaa esiin logistiikkakeskuksiin liittyviä ajankohtaisia teemoja kuten uuden teknologian hyödyntäminen ja älyratkaisut, ympäristökuorman vähentäminen ja logistiikkatoiminnan ekologisuus.
  • Verkostoitua ja herättää keskustelua eri tahojen välillä esimerkiksi seminaarien ja kohdevierailuiden sekä verkkosivuilla julkaistavien puheenvuorojen ja blogien kautta.
  • Listata niin sanottuja Best Practises -tapauksia esimerkiksi siitä, miten uutta teknologiaa on otettu onnistuneesti käyttöön logistiikkakeskuksissa ja miten sitä on hyödynnetty eri osapuolien näkökulmasta.

Työryhmän toimintaan pääsee mukaan ottamalla yhteyttä LIMOWA:n toiminnanjohtajaan Henri Alhqvistiin tai työryhmän vetäjään.

Työryhmän vetäjä:

Markku Mikala, Asset Manager, Logicor Oy
markku.mikala@logicor.fi

Muut jäsenet:

Jouni Grönlund, logistiikka ja tuotantotilat, YIT
jouni.gronlud@yit.fi

Anna-Stiina Myllymäki, logistiikan lehtori, liiketalouden ja matkailun ala, Lahden Ammattikorkeakoulu Oy
anna-stiina.myllymaki@lamk.fi

Riku Koskimaa, operatiivinen päällikkö, Transval Teollisuuspalvelut Oy
riku.koskimaa@transval.fi

Simo Päivinen, kehittämispäällikkö, logistiikka ja sijoittumismarkkinointi, Kouvola Innovation
simo.paivinen@kinno.fi

Pin It on Pinterest