Haluamme tarjota yhteistyökumppaneillemme tuoreinta tarpeellista tietosisältöä myös alkavana vuotena 2024. Kahdelle seuraavalle viikolle meillä on tarjolla neljä erilaista webinaaria. Näistä kustakin hieman lisätietoa alla ja linkeistä pääsee edelleen tarkempiin kuvauksiin sekä ilmoittautumaan mukaan tilaisuuksiin:

 • ti 9.1.2024 klo 8:30-9:30 VIVA(virtuaalivarasto):n mahdollisuuksien Teams-esittely. Yhdessä HAMKin kanssa toteutettava hanke on jo herättänyt yrityksissä kiinnostusta, mutta tämäkin info kannattaa kuunnella ja liittyä mukaan yhteiseen tekemiseen.
  1. Virtuaalityökalut ovat kehittyneet nopeasti ja täällä on runsaasti mahdollisuuksia mm. perehdyttämisen tukeen tai jopa toiminnan kehittämisen arviointiin.
  2. Alustuksissa mm. FIMATICin Juha Särelä kertoo työkaluista, joilla varastoa voidaan mallintaa ja luoda pohjaa toiminnan suunnittelulle sekä Koneen Viveka Opas kokemuksista VR:n käytöstä koulutuksessa ja perehdytyksessä.
 • Heti seuraavana päivänä ti 10.1.2024 klo 13:00-14:30 Teamissa on taas tarjolla ChatGPT Logistiikassa.
  1. Meillä tulee AILOG4.0:ssa muutenkin tekoäly laajasti esille 2024 toimissa, mutta tässä webinaarissa pureudumme käytännöllisiin esimerkkeihin, joita kumppanimme ovat toteuttaneet ChatGPT:n avulla.
  2. Esimerkiksi henkilöstövuokrauksessa tarvittavien toimintaohjeiden hyödyntäminen eri kielillä, kun ulkomaalaistaustaista työvoimaa houkutellaan logistiikkatehtäviin, on sekä teknisesti uutta että sisällöllisesti ajankohtaista monelle juuri nyt (Dinh Thanh Hoa, DTH-palvelut Oy).
  3. Tai mistä laajoissa kielimalleissa on kyse periaatetasolla ja millaisia sovelluksia siitä on logistiikkaan (Juhani Teeriniemi, Ai4Value)?
 • Tiistaina aamulla 16.1.2024 klo 8:30-9:30 keskustelemme vertais(verkko)kaupan logistiikasta.
  1. Fetch on uranuurtaja verkkokaupan logistiikan palveluista. Heidän näkemystään verkkokaupan logistiikan on toivottu eri foorumeilla, ja nyt pääsemme kuulemaan siitä toimitusjohtaja Tuomo Pirhosen kertomana.
  2. Tilaisuudessa keskustelevat myös uraa Tori.fi:ssä, Swappiella ja Odalla tehnyt Sami Törmä sekä verkkokauppatyöryhmämme aktiivi ja johtava kotimainen asiantuntija Arhi Kivilahti Ada Insightsilta.
 • Tuolloin tiistaina 16.1.2024 iltapäivällä klo 14:00-15:30 pidämme keskustelufoorumia yhdistettyjen kuljetusten direktiivin päivittämisestä.
  1. Tämä on osa Greening Freight Packagea, johon kuuluu myös tuore mitat & massat -ohjeistus.
  2. Tässä pääalustus on LVM:n Veli-Matti Syrjäseltä ja kuulemme lisäksi muita asiantuntijoita.
  3. Yksi kiinnostava yhteenveto kattaa juuri julkaistun Vaasan yliopiston TruckTrain -selvityksen, jota myös LIMOWA:n Risto Sivonen on ollut työryhmässä mukana.
  4. Tarkoituksena on kuitenkin myös keskustella siitä, mitä nämä muutokset tarkoittavat Suomelle ja suomalaisten yritysten kuljetusketjuille – eli vierailijoiden panos on myös tervetullutta.

Lisätietoja saa LIMOWA:n tiimiltä Risto, Janne & Heikki

risto.sivonen@limowa.fi
janne.lausvaara@limowa.fi
heikki.lahtinen@limowa.fi

Pin It on Pinterest