Loppukesän 2023 tapahtumat saivat hienon startin, kun LIMOWA-verkosto kokoontui Postintaipaleelle kuuntelemaan, keskustelemaan ja kokeilemaan erilaisia teknologioita, jotka voivat tukea logistiikan suunnittelussa. Siinä missä mennyttä kesää kotimaassa ovat sävyttäneet negatiiviset talousuutiset asuntorakentamisen osalta, esimerkiksi Tilastokeskuksen data näyttää, että varasto- ja teollisuusrakennusten vastaavat lukemat ovat mukavalla tasolla: logistiikan joustavuuden ja tehokkuuden parantamiseksi tehdään nyt pidemmän aikavälin investointeja. Muutenkin strategioissa alkaa näkymään entistä voimakkaammin kestävän kehityksen vaatimuksia.

Nousseet kustannukset ja korot saattavat kuitenkin vaikuttaa joidenkin investointien toteutumiseen myöhemmin tai pienempinä tässä suhdannetilanteessa. Nyt käsillä olevat teknologiat voivat auttaa suunnittelemaan ja mitoittamaan investoinnit entistä optimaalisemmin.

Itse seminaariosuus koostui viidestä alustuksesta, joita pääsee selaamaan alla olevista linkeistä – ja mahdollisuudesta päästä kokeilemaan Transvalin hyllystö- ja layoutsuunnittelun VR-työkalua käytännössä.

8:30                   Tervetuloa, Posti/Transval edustaja, isäntäorganisaation edustaja

8:40                   LeaPP – tuotannon visuaalinen mallinnus ja analytiikka, Teemu Hämäläinen, Hiava

8:55                   FlexSim -varastosimulaatio esim. hyllystöhissien valintaan ja mitoitukseen, Juha Särelä, Fimatic.

9:10                   VR hylly- ja layout -suunnittelussa, Juho Peltomäki, Transval

9:20                   Virtuaalilasit keräilyprosessin tukena, Leo Hämäläinen, Devoca

9:35                   Kommenttipuheenvuoro: kokemuksia virtuaalilasien käytön kartoittamisesta, Tommi Mustakorpi, Ziirto.

9:50                   Transvalin VR -työkalun kokeilumahdollisuus (yksi kerrallaan kokeilee, muut voivat keskustella)

10:20                 Tilaisuuden yhteenveto & seuraavat askeleet, Heikki Lahtinen, LIMOWA

10:30                 Tilaisuus päättyy

LIMOWA Hiava seminar case presentation 18.8.2023 LIMOWA- Virtuaalitodellisuus osana layout-suunnittelua Me olemme Ziirto_älylasit_Limowa_18082023 PostiTransvalSeminaari18Elo2023AILOG40_ym

Oli mahtava nähdä esitysten ja sisältöjen inspiroimana alkanut keskustelu, joka jatkui pitkälle tilaisuudelle varatun ajan yli. Näitä on hyvä jatkaa yhdessä esimerkiksi juuri käynnistyneessä AILOG4.0 (Artificial Intelligence Enforced Logistics 4.0) ja yhdessä HAMKin kanssa toteutettavassa VIVA – Virtuaalivarasto -hankkeessa. Eri organisaatioiden edustajat ovat tervetulleita viemään näitä eteenpäin meidän kanssamme.

Lisätietoja

heikki.lahtinen@limowa.fi

050-3424056

LIMOWA ry

 

 

Pin It on Pinterest