Turkuun avataan 17.5.2019 ensimmäinen lähijakeluasema, joka kantaa nimeä CityHUB. Asema sijoitetaan Turun Puutorille, joka on optimaalinen sijainti keskusta-alueen kevytjakelulle. CityHUBia isännöi Turun kaupunki (Citylogistiikan uudet ratkaisut -projektin puitteissa).

Lähijakeluaseman tarkoitus on vähentää jakeluautojen määrää keskustassa ja tukea hiilineutraalia logistiikkaa. Asema rakennetaan IntLog Oy:n toimittamista siirrettävistä moduulitiloista. Energiaa hubiin saadaan katolle sijoitetusta aurinkosähköjärjestelmästä. Hubilla on tilaa ainakin kahdelle yritykselle samanaikaiseen toimintaan.

Ensimmäinen hubilla toimiva kuljetusyritys on DHL Express (Finland) Oy. DHL tuo päivän aikana jaettavat lähetykset hubille autolla. Tämän jälkeen polkupyöräkuriirit jakavat lähetykset keskustan alueelle ja illansuussa auto käy hakemassa palautettavat lähetykset takaisin lentoaseman terminaaliin. Hubilla toimii myös DHL Expressin Servicepoint nouto- ja lähetyspalveluineen. Autoja ei siis käy Puutorilla kuin pari kertaa päivän aikana.

Lue lisää

Lähde: https://citylogistiikka.fi/cityhub-turku/
Kuva: Citylogistiikka

Pin It on Pinterest