Saimme kokoontua ETRA:lle Hämeenlinnaan 6.3. ja Transvalille Orimattilan Pennaalaan 4.4.2024 tarkastelemaan virtuaalisten työkalujen mahdollisuuksia auttaa logistiikkatehtäviin perehdyttämisessä. Molemmissa kohteissa pidimme miniseminaarin yritysten tarpeista ja tarjolla oleista mahdollisuuksista sekä jalkauduimme näihin massiiviin logistiikkakeskuksiin myös havainnoimaan käytännön toimintaa. Keskeinen osa kumpaakin tapaamista oli kuitankin työpaja, jossa vierailijoiden kesken pohdimme, millaisia virtuaalisen perehdyttämisen työvälineitä meidän kannattaa kehittää, mistä niihin saadaan sopiva data, miten ne voidaan toteuttaa ja miten niitä kannattaisi käyttää?

Tähän määrittelytyöhön ehtii vielä mukaan touko-kesäkuun hybritilaisuuksissa. Nyt on mahdollisuus vaikuttaa. Maalis-huhtikuun vierailut tuottivat jo paljon ajatuksia ja pitkät luettelot yritysten tarpeista. Virtuaalityökalut ovat kehittymässä nyt nopeasti ja kehitettävä ratkaisu voi auttaa laajastikin jopa yrityksen toiminnan kehittämisessä, vaikka pääpaino ja -tarkoitus kehittämistyöllämme on tässä kohtaa kuitekin näiden tuominen perehdytykseen ja osaamisen kehittämiseen. Yksi iso lisähavainto on myös siinä, että työkalut voivat auttaa myös muita kuin pelkästään suorittavan tason varastotyöntekijöitä. Esimerkiksi korkeakoulutettujen osaajien ja/tai muualta tulevien tekijöiden mahdollisuudet tehdä työtä täällä vaikka automaatioasennusprojekteissa tai niiden ylläpidossa edistyvät oleellisesti.

Molemmissa tilaisuuksissa saimme kuulla isäntäorganisaatioiden alustukset ja kommentteja mm. Sami Virtanen & Johan Hjerp ETRA:lla sekä Vesa Rinne & Juho Peltomäki Transvalilla. Meillä oli ensimmäisessä vierailevana puhujan myös prof Ari Happonen LUTista, ja toki itse tekemisestämme mm. HAMKin Juha-Matti Torkkelin kuvauksia hankkeestamme ja sen tarjolla olevien teknologisten ratkaisujen suhteeen.

Tämä kyseinen tekeminen jatkuu mm. seuraavilla maksuttomilla tilaisuuksilla, joihin teidänkin organisaationne on tervetullut mukaan:

Useat LIMOWA:n jäsenorganisaatiot tarjoavat tähän liittyvää teknologiaa ja palveluita tai aikovat hyödyntää syntyviä ratkaisuja. Tätä keskustelua käydään myös Kempillä Lahdessa ma 6.5. klo 9-12:30 järjestettävän työpajan yhteydessä.

ETRA 6.3 ja Transval 4.4. vierailut ja työpajat järjestettin yhdessä osana HAMKin VIVA Virtuaalinen Varasto osaamisen kasvattamisessa -hanketta.

Useat näistä ratkaisuista tuntuvat istuvan hyvin myös AILOG4.0 (Artificial Intelligence Enforced Logistics 4.0) -hankekeskusteluumme, jota toteutamme Uudenmaan liiton Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman (AKKE) -määrärahan tukemana. Ottakaa rohkeasti yhteyttä ja katsotaan, miten nämä ratkaisut voivat hyödyntää teidän organisaatiotanne ja/tai miten voitte osallistua näihin yhteisiin tekemisiin ja hyötyä niistä.

Lisätietoja:
risto.sivonen@limowa.fi 050-3888099
heikki.lahtinen@limowa.fi 050-3424056

Pin It on Pinterest