LIMOWA:n verkkokauppa ja last mile -työryhmä oli kutsunut v.2024 avaavaan webinaariinsa otsikolla ”verkkokaupan tuoreet kuulumiset” kaksi erilaista alustusta:

  1. Fetchin Tuomo Pirhonen kuvasi heidän näkemyksiään markkinoilla olevista muutoksista ja Fetchin tarjoamia ratkaisuja näihin.
  2. Ada Insightsin Arhi Kivilahti puolestaan keskustelutti omassa osuudessaan mm. Odalla, Swappiella ja Tori.fi:llä toiminutta Sami Törmää.

Koko tilaisuuden tallenne on katsottavissa YouTubesta.

LIMOWA on lisännyt tähän XAMKin Heidi Järven vetämään työryhmän nimeen myös ”last mile” ja LIMOWA:n tiimistä myös Janne Lausvaara on nyt mukana tekemisessä aiempien lisäksi. Työryhmään on vielä mahdollista liittyä mukaan.

Ti 16.1.2024 webinaarissa oli esillä useita avainsanoja ja käsitteitä, jotka voivat alkaa avautumaan uudella tavalla, ja joihin logistiikka-asiantuntijat tulevat jatkossa etsimään ratkaisuja. Esimerkkeinä näistä olkoon vaikka ”first mile”, ”kodin logistiikka”, ”kiertokauppa” ja ”recommerce”. Tilaisuudessa pohdittiin mm. sitä, miten vertaiskaupassa kuluttaja pakkaa tavaransa toimitusta varten ja mistä siihen tulevat tarvittavat osoitekortit ja/tai muu dokumentaatio? Mielenkiintoinen kysymys lienee myös se, ovatko erityisesti meillä Suomessa kaikkein voimakkaimmin yleistyneet pakettiautomaatit vain välivaihe? Lopun keskusteluosuudessa oli hyvää historiallistakin katsausta sanomalehti- ja keltaisten sivujen ilmoittelusta kohti tämän päivän verkkomaailmaa aina Vinted, Emmy ja vastaaviin käytetyn tavaran kauppoihin, onko kierrätys muuttumassa paikallisesta laajemmaksi – ja voitaisiinko toimituksia yhdistellä miten?

Työryhmän tekeminen jatkuu aktiivisena jo lähiviikkoina, mutta yleisölle näkyvintä tekemistä tulee olemaan ”vasta” 13-14.3.2024 Helsingissä pidettävät PacTec -messut, joissa olemme LIMOWA-osastolla esillä – ja joissa meillä on tuotettuna runsaasti ohjelmaa yhdessä jäsenistömme kanssa.

Lisätietoja:

janne.lausvaara@limowa.fi
risto.sivonen@limowa.fi
heikki.lahtinen@limowa.fi

 

Pin It on Pinterest